Hoppa till innehåll

KINDERÄGGET

Vad är Kinderägget och varför finns det?

Kinderägget är Linköping Universitets största och äldsta kommunikationstävling som varje år anordnas av Kindergarden Kommunikationsbyrå. Tävlingen är öppen för alla studenter som läser programmen ‘Grafisk design och kommunikation’ och ‘Kultur, samhälle, mediegestaltning’ vid Linköping Universitet.

 

Kinderägget är en tävling med syfte att lyfta fram Linköpings Universitets mest kreativa och bästa kommunikationslösningar där studenter får chansen att demonstrera sin kreativitet i en brief framtagen av ett företag. Företagen varierar varje år och årets uppdragsgivare avslöjas veckorna inför tävlingen.

 

Kinderägget är en chans för företag att knyta kontakter, att få användbara och nytänkande perspektiv, samt möjlighet att synas utåt mot studenterna.

“En chans för företag att få användbara och nytänkande perspektiv. En chans för studenter att jobba skarpt och samla erfarenhet.”

Hur fungerar Kinderägget?

Tävlingen arrangeras varje vår och sträcker sig över cirka tre dagar. Det startar med ett mystiskt briefsläpp där inga av deltagarna känner till uppdraget sedan innan, detta följs av tre dagars intensivt arbete och avslutas med en pampig prisutdelning. Tidigare uppdrag har varit allt från att utveckla övergripande koncept och ta fram kampanjer till att framställa logotyper, med ett krav- det är alltid ett skarpt uppdrag som företaget sedan får använda sig av!

Ägget
genom
tiderna

De senaste årens
uppdragsgivare och
vinnare →

2021

The Lamp Hotel
Douglas Lunde & Ehard Niitsoo

2020

SoffaDirekt
Fanny Lidén, Cornelia Lundell, Linn Granström & Emma Nilsson

2019

Pantamera
 Linn Granström, Fanny Lidén
& Veronica Nilander

2018

Kolmården
Kerstin Hampusson, Karin Nilsson
& Andreas Äijä